Transport.

Je goederen worden gegarandeerd binnen 24 uur door heel Nederland vervoerd. Of het nu gaat om een enkele pallet of een lading van 100 pallets, wij zorgen ervoor. Met onze flexibele transportoplossingen bieden we zowel snelheid als betrouwbaarheid, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Jouw succes is onze prioriteit.

 • NIWO gecertificeerd

 • Goed onderhouden duurzaam wagenpark

 • PayChecked gecertificeerdMeer informatie

1-5 pallets / week

€58

5-10 pallets / week

€54

>10 pallets / week

Maatwerk

22:30 Amersfoort --> Nieuwegein (23:00) Sorteer centrum brieven

Iedere werkdag

€50,-

De prijzen zijn inc. toeslagen en exclusief btw

Omgeving werkgebieden

Reaal Dienstverlening B.V.
Bijsterhuizen 3173
6604 LV Wijchen

Smart Fulfilment B.V.
Databankweg 18
3821 AL Amersfoort

Voordelen van pallettransport

Pallettransport biedt verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor bedrijven in de logistieke sector. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Efficiëntie: Pallettransport maakt het mogelijk om grote hoeveelheden goederen in één keer te verplaatsen, waardoor tijd en arbeid worden bespaard. Het laden en lossen van pallets is sneller en gemakkelijker dan het individueel hanteren van goederen.

 • Bescherming: Pallets bieden een stevige en stabiele basis voor goederen, waardoor de kans op beschadiging tijdens het transport wordt verminderd. Goederen kunnen ook worden vastgemaakt aan de pallets om schuiven en verschuiven te voorkomen.

 • Ruimtebesparing: Pallets kunnen efficiënt worden gestapeld, waardoor ruimte in magazijnen en distributiecentra optimaal kan worden benut. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven met beperkte opslagruimte.

 • Flexibiliteit: Pallettransport kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Of het nu gaat om nationaal of internationaal transport, er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals wegtransport, spoorwegtransport en zeetransport.

 • Kostenbesparing: Door gebruik te maken van pallettransport kunnen bedrijven kosten besparen op arbeid, transport en opslag. Het efficiënte gebruik van ruimte en de mogelijkheid om grote hoeveelheden goederen tegelijk te verplaatsen, dragen bij aan lagere operationele kosten.

Pallettransport statistieken

Om een beter inzicht te krijgen in de omvang en het belang van pallettransport, laten we eens kijken naar enkele statistieken:

 • Volgens een rapport van de European Pallet Association (EPAL) werden er in 2019 meer dan 600 miljoen EPAL-pallets gebruikt in Europa. Dit toont de wijdverspreide acceptatie en het gebruik van pallets in de logistieke sector.

 • Uit een onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in 2018 meer dan 60% van de Nederlandse exportgoederen werd vervoerd op pallets. Dit benadrukt het belang van pallettransport voor de Nederlandse economie.

 • Een rapport van het World Economic Forum onthult dat wereldwijd ongeveer 90% van de goederen wordt verplaatst via maritiem transport, waarbij pallets een belangrijke rol spelen bij het consolideren en beschermen van ladingen.

Efficiënte oplossingen voor pallettransport

Om te zorgen voor efficiënt pallettransport, is het belangrijk om gebruik te maken van geavanceerde oplossingen en technologieën. Hier zijn enkele efficiënte oplossingen die kunnen helpen bij het optimaliseren van jouw pallettransport:

 • Tracking en traceerbaarheid: Maak gebruik van geavanceerde tracking- en traceersystemen om de locatie en status van je pallets in realtime te volgen. Dit stelt je in staat om de voortgang van je zendingen te volgen en eventuele vertragingen of problemen tijdig op te lossen.

 • Automatisering: Maak gebruik van geautomatiseerde systemen en machines om het laden, lossen en verplaatsen van pallets te versnellen. Heftrucks, palletwagens en geautomatiseerde sorteersystemen kunnen de efficiëntie van je pallettransport aanzienlijk verbeteren.

 • Optimalisatie van routes: Maak gebruik van geavanceerde routeplanning software om de meest efficiënte routes voor je pallettransport te bepalen. Door rekening te houden met factoren zoals afstand, verkeer en leveringstijden, kun je de transportkosten minimaliseren en de doorlooptijd van je zendingen verkorten.

 • Samenwerking met betrouwbare partners: Werk samen met betrouwbare pallettransport service providers die een bewezen staat van dienst hebben in het leveren van efficiënte en betrouwbare transportoplossingen. Kies een partner die beschikt over de benodigde ervaring, expertise en infrastructuur om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Tips voor succesvol pallettransport

Om ervoor te zorgen dat je pallettransport soepel verloopt, zijn hier enkele handige tips:

 • Zorg voor een goede verpakking: Zorg ervoor dat je goederen stevig en veilig zijn verpakt op de pallets. Gebruik omsnoeringsbanden, krimpfolie of stretchfolie om de lading op zijn plaats te houden en bescherming te bieden tijdens het transport.

 • Label je pallets correct: Zorg ervoor dat je pallets duidelijk zijn gelabeld met essentiële informatie, zoals de inhoud, het gewicht en het afleveradres. Dit vergemakkelijkt het laden, lossen en sorteren van de pallets en minimaliseert het risico op fouten of vertragingen.

 • Communiceer met je service provider: Houd regelmatig contact met je service provider om op de hoogte te blijven van de status van je zendingen. Communiceer eventuele speciale instructies, wijzigingen of vereisten om ervoor te zorgen dat je pallets correct worden behandeld.

 • Plan vooruit: Zorg ervoor dat je je pallettransport ruim van tevoren plant, vooral tijdens drukke periodes of feestdagen. Dit helpt om congestie en vertragingen te voorkomen en zorgt ervoor dat je pallets op tijd op hun bestemming aankomen.

 • Volg de regelgeving: Houd je aan de nationale en internationale regelgeving met betrekking tot pallettransport. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van douanevoorschriften, veiligheidsnormen en andere vereisten die van toepassing kunnen zijn op je zendingen.

Pallettransport binnen Nederland

Voor pallettransport binnen Nederland zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en vereisten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende transportmethoden:

 • Wegtransport: Wegtransport is de meest populaire en gebruikelijke methode voor pallettransport binnen Nederland. Het maakt gebruik van vrachtwagens om pallets van de ene locatie naar de andere te vervoeren. Wegtransport biedt flexibiliteit, betrouwbaarheid en een uitgebreid netwerk van wegen en distributiecentra in het hele land.

 • Spoorwegtransport: Spoorwegtransport is een alternatieve optie voor pallettransport binnen Nederland. Het maakt gebruik van treinen om goederen over lange afstanden te verplaatsen. Spoorwegtransport is vooral geschikt voor grote hoeveelheden goederen en kan kosteneffectief zijn voor bepaalde routes.

 • Binnenvaart: Voor pallettransport tussen steden en regio's die verbonden zijn door binnenwateren, kan binnenvaart een haalbare optie zijn. Het maakt gebruik van binnenvaartschepen om goederen over rivieren en kanalen te vervoeren. Binnenvaart kan voordelen bieden zoals lagere kosten en minder verkeerscongestie.

Pallettransport naar het buitenland

Voor pallettransport naar het buitenland zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van de bestemming en de specifieke vereisten van je zendingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende internationale transportmethoden:

 • Zeetransport: Zeetransport is een veelgebruikte methode voor het vervoeren van pallets naar internationale bestemmingen. Het maakt gebruik van containerschepen om grote hoeveelheden goederen over de oceanen te vervoeren. Zeetransport is geschikt voor zowel volle containerladingen (FCL) als minder dan volle containerladingen (LCL).

 • Luchtvracht: Luchtvracht is een snelle en betrouwbare methode voor het vervoeren van pallets naar internationale bestemmingen. Het maakt gebruik van vrachtvliegtuigen om goederen over grote afstanden te vervoeren. Luchtvracht is vooral geschikt voor zendingen die dringend zijn of een korte doorlooptijd vereisen.

 • Wegtransport: Voor nabijgelegen internationale bestemmingen kan wegtransport een haalbare optie zijn. Het maakt gebruik van vrachtwagens om pallets over landsgrenzen te vervoeren. Wegtransport biedt flexibiliteit en kan kosteneffectief zijn voor bepaalde routes.

Kosten van pallettransport

De kosten van pallettransport kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afstand, het gewicht, de bestemming, de transportmethode en de service provider. Hier zijn enkele belangrijke kostenfactoren om rekening mee te houden:

 • Vrachttarieven: Vrachttarieven kunnen variëren afhankelijk van de transportmethode en de service provider. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende service providers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

 • Brandstofkosten: Brandstofkosten kunnen een aanzienlijk deel van de totale transportkosten uitmaken. Houd rekening met de fluctuerende brandstofprijzen en de impact ervan op je budget.

 • Douanerechten en belastingen: Voor internationale zendingen kunnen douanerechten en belastingen van toepassing zijn. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de relevante douaneregels en tarieven om onverwachte kosten te voorkomen.

 • Extra services: Extra services zoals verzekering, opslag en speciale behandeling van goederen kunnen extra kosten met zich meebrengen. Overweeg of deze services nodig zijn voor je zendingen en houd er rekening mee bij het plannen van je budget.

Het is belangrijk om de kosten van pallettransport zorgvuldig te evalueren en rekening te houden met andere factoren zoals betrouwbaarheid, doorlooptijd en kwaliteit van de service. Het vinden van de juiste balans tussen kosten en kwaliteit is essentieel om ervoor te zorgen dat je pallettransport efficiënt en kosteneffectief is.

Conclusie

Efficiënt pallettransport is van cruciaal belang voor bedrijven in de logistieke sector. Het gebruik van pallets biedt verschillende voordelen, waaronder efficiëntie, bescherming van goederen en ruimtebesparing. Met geavanceerde oplossingen en technologieën kan pallettransport verder worden geoptimaliseerd om aan de specifieke behoeften van bedrijven te voldoen.

Bij het kiezen van een pallettransport service provider is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals ervaring, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Samenwerken met de juiste partner kan helpen om je pallettransport efficiënt, betrouwbaar en kosteneffectief te maken.

Door te zorgen voor een goede verpakking, correcte labeling en regelmatige communicatie met je service provider, kun je ervoor zorgen dat je pallettransport succesvol is. Of het nu gaat om nationaal transport binnen Nederland of internationaal transport, het plannen en organiseren van je zendingen is van essentieel belang.

Tot slot is het belangrijk om de kosten van pallettransport zorgvuldig te evalueren en rekening te houden met andere factoren zoals kwaliteit, betrouwbaarheid en doorlooptijd. Door de juiste balans te vinden tussen kosten en kwaliteit kun je ervoor zorgen dat je pallettransport efficiënt en kosteneffectief is.

Kies voor efficiëntie en betrouwbaarheid. Kies voor ons pallettransport voor al je logistieke behoeften in Nederland. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

22:00 = NEXT DAY

24/7 KLANTENSERVICE

GRATIS INTEGRATIE

GEEN M.O.Q.